• sosyal medyada durmadan önüme çıkan "maraba arkaşşşar kanalıma hoşgeldiniz bugün size abd ve schengen vizesi nassı alınır püf noktalarını açıklıycamm" şeklindeki videolardan öğrendiklerimi derlemek istedim.

    1- görüşmeye yerine gitmeden 1 gün önce gidip görüşmeye gireceğiniz binayı gezin ve görün. ertesi gün heyecandan yanlış yere gitmeyin.

    2-en az 2 saat önceden görüşme yerine gidin. görüşmeye girerken derin derin nefes alın. korkmayın "o vizeyi alacağım, o vizeyi alacağım" diye 100 kere tekrar edin ve kendinizi motive edin.

    3- saçınızı başını tarayın makyajınızı yapın, tertemiz gidin, öyle tipsiz tipsiz gitmeyin tip önemli. tipinize bakım "aa bu geri dönmez" deyip reddedebilirler

    4-konuşurken öyle "eee, ımmmi şey" falan gibi şeyler kullanmayın sakın "bu yalan söylüyor kesin dönmeyecek" deyip ikna olmazlar.

    5-görüşme sırasında hep sırıtın, sakın suratınızı asmayın hep gülün, gözünüzü fazla kırpıştırmayın, saçınızla oynamayın, ellerinizi birbirine bağlamayın, parmaklarınızı fazla hareket ettirmeyin, gözlerinizle tavana yere cama kapıya bakmayın. yoksa anlık bir göz kaçamağı yakalarlarsa döneceğinize ikna olmuyorlarmış.

    6-yanınızda mutlaka tasma götürün, bazı görevliler size tasma takıp bir tur gezdirmek isteyebiliyormuş. itaatkar şekilde ses çıkarmadan gezip gelirseniz "bu kesin döner" diyorlarmış. hatta gezerken diliniz dışarıda gezerseniz de cabası, çok hoşlarına gidiyormuş, vizeyi almanızı garantiliyormuş.

    bunları yaptıktan sonra iş bitmiyor tabii ki. ülkeye girerken kapıda evraklarınızın eksiksiz olması lazım. pasaport kontrolünde yine derin bir nefes alın ve iyice sırıtın. size asabi bir memur "niye geldin?" diye soracak, aman sakın heyecandan kızarıp bozarmayın. sorduğu sorulara dikkatlice cevap verin hatta öncesinde ayna karşısında biraz pratik yapın, şakası yok, kapıdan geri çeviriyorlarmış.

    evet bunları doğru şekilde yaptıktan sonra vizenizi alıp yıllarca hayalini kurduğunuz o avrupa ve abd tatilini yapabilirsiniz.
hesabın var mı? giriş yap